Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hepatitelor 2019 

                     

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hepatitelor 2019

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hepatitelor este marcata la nivel global pe data de 28 iulie. Este o oportunitate globala de a sensibiliza si de a aduce o schimbare reala in prevenirea bolilor si a accesului la testare si tratament.

Cu mesajul “Testeaza-te! Informeaza-te! Fii Implicat! Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice  va desfasura actiuni de testare, informare si promovare a unui stil de viata sanatos in perioada 22 iulie – 30 iulie in orasele Bucuresti, Brasov, Cluj- Napoca, Iasi, Giurgiu, Alexandria.

Programul evenimentelor ce vor marca Ziua Mondiala a Hepatitelor va fi urmatorul:

Bucuresti

          – 15-28 iulie: Testarea HVB si HCV in cadrul Caravanei TB a Institutului Marius Nasta (actiunile de testare se vor desfasura in zone defavorizate din Rahova si Berceni)

          – 22-30 iulie: actiuni de informare in strada, clinici, spitale, centre comerciale

          – 28 iulie: Pe scena din parcul Titan intre orele 10.00-13.00 – campanie de informare si testare cu sprijinul Romanian Association for Liver Disseases  pe problematica hepatitelor virale. Pe scena vor fi pregatite 2 retete pentru un stil de viata sanatos. Distributie de materiale informative. Pe ecranul din parc vor rula  timp de 3 ore filmulete cu actiunile asociatiei din ultimii 10 ani si mesaje din partea medicilor,pacientilor si apartinatori.

Brasov

Va avea loc cea de-a treia editia a crosului “Impreuna pentru 2030”- (vom reveni cu detalii depre locatie si inscrieri pe siteul www.hepato.ro)

       – 22-30 iulie: actiuni de informare in strada, clinici, spitale, centre comerciale

Cluj

– 25 iulie: seminar “Stil de viata sanatos”  (Sala Mare a Primariei Turda) – sesiune de informare sustinuta de un pediatru/nutritionist; promovarea unei farfurii sanatoase; distribuirea de materiale informative. Potentiali vorbitori: Conf. Univ. dr. Tudor Pop si Psiholog Cerasela Libeg; un nutritionist, reprezentant cadru didactic din domeniul alimentatiei publice.

       – 22-30 iulie: actiuni de informare in strada, clinici, spitale, centre comerciale

Giurgiu

      – 22-30 iulie: actiuni de informare in strada, clinici, spitale, centre  comerciale

Programul va fi completat pe parcurs.

Va multumim si va  asteptam cu drag!

Echipa APAH-RO

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.