Pentru „Cea mai implicată asociaţie de pacienţi”…

ÎNCURAJARE: La Gala anuală a Sănătăţii,

APAH-RO a primit o nominalizare pentru „Cea mai implicată asociaţie de pacienţi”    

 În cadrul evenimentului anual al Galei Sănătăţii, organizat la Hotel Hilton din Bucureşti, în data de 3 decembrie 2009, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a primit o nominalizare la secţiunea „Cea mai implicata asociaţie de pacienţi”, alături de Societatea de Scleroză Multiplă din România (SSMR) şi Asociaţia Română a Bolnavilor de Tuberculoză (ARB TB). Diploma a fost înmânată SSRM, la decizia juriului, ce a reunit personalităţi marcante din lumea medical românească, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai presei.

Cu această ocazie, preşedintele APAH-RO, Marinela Debu, a declarat: “Doar faptul că ne-am numărat printre finaliştii acestei importante Gale a Sănătăţii este o mare realizare pentru asociaţia noastră. Nominalizarea ne onorează şi, în acelaşi timp, ne responsabilizează. Ne bucurăm că efortul nostru de până acum a fost apreciat de un juriu cu competenţe medicale, şi nu numai. Totodată, suntem conştienţi că, în continuare, trebuie să ne intensificăm acţiunile în sprijinul celor afectaţi de hepatită”. Înfiinţată în primăvara anului 2009, se pare APAH-RO că a fost apreciată pentru scurta, dar intensa sa activitate de până acum ca ONG, în general, şi pentru campania demarată la nivel naţional sub sloganul „Informează-te şi protejează-te!”, în special.

Premiu pentru întreaga activitate

În aceeaşi împrejurare, Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor cu Cancer (FABC), totodată preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), a fost onorat la Gala Sănătăţii cu premiul special „Cegedim”, pentru întreaga activitate umanitară, desfăşurată în ultimii opt ani, în sprijinul pacienţilor cu cancer şi cu alte afecţiuni cronice. Festivitatea de premiere a avut loc în prezenţa a peste 250 de personalităţi din lumea medicală românească. „Mă bucur pentru acest premiu, pe care îl dedic tuturor pacienţilor din România. Dacă pâna acum nu am avut nimic, acum avem un premiu. Pe viitor, sper într-un sistem de sănătate transparent şi orientat către pacient”, a precizat Cezar Irimia.

Ce este Gala Sănătăţii…

Potrivit prezentării făcute pe pagina web a evenimentului, “aflată la a doua ediţie, Gala Sănătăţii îşi propune să promoveze valorile medicinei româneşti, să recompenseze şi să încurajeze eforturile celor care sprijină, într-un fel sau altul, “sănătatea” în România. Ne dorim să creăm o tradiţie ca la fiecare sfârşit de an să trecem în revistă cele mai importante realizări din domeniu şi să aplaudăm adevaratele valori din sănătate: inovaţia, viziunea, devotamentul, pasiunea şi responsabilitatea!”

Publicat
Din categoria Articole

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.