IAȘI. „5 minute pentru sănătate”

„5 minute pentru sănătate” este un proiect desfășurat la Iași, în luna mai, de Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI) în cadrul celei mai așteptate sesiuni „FEstudIS”. Cu această ocazie, studenții implicați calculează, de regulă, indice de masă corporală, iau tensiuni, oferă fructe și sfaturi individualizate persoanelor aflate în zona Casei de Cultură a Studenților, pe durata a 4 zile de proiect.

APAH-RO Iași, filială coordonată de Galia Eremia, s-a implicat în acest an în manifestările desfășurate în perioada 5-7 mai, alături de studenți, pentru conștientizarea populației cu privire la un mod de viață sănătos. Astfel, comunitatea a primit in formații pe teme medicale prin intermediul chestionarelor, primind totodată materiale informative tematice și autocolante de promovare a site-ului ww.hepato.ro. Astfel, ieșenii au putut afla și că alături de ei se află o organizație care le poate veni în ajutor dacă ficatul lor are de suferit. În cadrul aceluiași proiect de colaborare cu SSMI, filiala Iași a APAH-RO a participat la desfășurarea campaniei de donare voluntară de sânge, la Centrul de transfuzii Iași, unde fiecar donator a primit câte un autocolant de promovare a asociației noastre.

NOTA: FEstudIS este un festival studenţesc organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Iasi (CCS) în colaborare cu aproximativ 20 de asociaţii studenţesti. Sloganul acestui festival este „FEstudIS, singura sesiune aşteptată”.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.