APAH-RO CLUJ. „Inițiativă pentru Societatea Civilă”

În data de 6 iulie 2013, o delegație formată din Bolog Simona, Mărginean Cătălina și Grigoriu Dan (foto), ca reprezentanți ai APAH-RO CLUJ, a participat la seminarul regional „Participare și initiațivă civică”, seminar organizat în cadrul proiectului „Inițiativă pentru  Societatea Civilă”. Prezenta acțiune a fost organizată de Fundația „Multimedia pentru democrație locală”, în parteneriat  cu SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative) și Operation Research.

Seminarul a fost  un excelent prilej de a discuta despre nevoia consolidării societăţii civile plecând de la cunoaşterea reciprocă şi aprofundată a atitudinilor, comportamentelor şi valorilor dominante la nivel social. Discuţia a fost cu atât mai utilă având în vedere amploarea pe care tema reorganizării administrativ-teritoriale (regionalizarea) a căpătat-o în spaţiul public.

Scopul proiectului este acela de a consolida capacitatea de organizare a societăţii civile şi orientarea instituţiilor publice spre dezvoltarea culturii civice, pentru a promova dezvoltarea durabilă, responsabilitatea şi coeziunea socială la nivel regional şi național.

Cunoștințele dobândite vor ajuta echipa APAH-RO Cluj în următoarele acțiuni ce vor fi întreprinse pentru comunitatea locală și nu numai.

material transmis de: Cătălina Mărginean 

Publicat
Din categoria Articole