S-a lansat Corpul Profesioniştilor în Lobby! Turdeanul Stelian Mărginean a dobândit calitatea de specialist în lobby şi advocacy!

Sub egida „ATITUDINE, REPREZENTARE ȘI ARGUMENT ÎN DIALOGUL CU PUTEREA“ marţi, 25 iunie 2013, în prezența a numeroși reprezentanți ai clasei politice și a societății civile, a avut loc lansarea Corpului Profesioniștilor în Lobby  din România.

383 de specialişti în activitatea de lobby, reprezentanți de patronate, sindicate, ONG-uri, camere de comerț şi asociaţii de IMM-uri, au fost certificaţi în cadrul proiectului strategic Partener Activ şi Implicat, în urma dobândirii competenţelor de reprezentare argumentată a intereselor membrilor lor, în dialogul civic şi social cu decidenţii politici. Printre cei prezenți, care au dobândit calitatea de specialist în lobby și advocacy se numără și jur. Stelian Ioan Mărginean, Jur. Dan Gheorghe Grigoriu și Jur. Mocan Gabriela Ana, primii lobby-ști profesioniști din Turda.

Evenimentul a fost deschis de Radu Nicosevici, președintele Corpului Profesioniștilor în Lobby, care a ținut să reitereze importanța prezervării standardului profesional, pentru consolidarea practică a tehnicilor dobândite și pentru promovarea bunelor practici de intervenție pe lângă decizia publică a reprezentanților grupurilor de interese legitime.

Numeroşii parlamentari prezenţi la eveniment au salutat constituirea Corpului Profesioniștilor  în Lobby şi rezultatele proiectului Partener Activ şi Implicat, subliniind rolul benefic şi necesitatea profesiei de lobby-ist în procesul de legiferare. Prezenta la eveniment, d-na deputat Aurelia Cristea si-a prezentat punctul de vedere cu privire la profesia de lobby-ist profesionist si importanta acestei profesii noi in Romania.

Membrii Corpului au subliniat încă o dată că ÎNTREAGA societate civilă trebuie să fie un factor important în influențarea reală a politicilor publice, prin implicarea constantă și consecventă în elaborarea de studii și analize de impact ale proiectelor de acte normative, prin ormularea de opinii documentate și implicarea în dezbateri publice.

Evenimentul a fost ultimul dintr-o serie de evenimente regionale derulate şi finalizate cu prezentarea la nivel naţional a Corpului Profesioniştilor în Lobby, a sucursalelor sale regionale şi a experţilor regionali membri ai Corpului, pregătiţi să intervină şi să relaţioneze profesionist cu decidenţii.

Centrul de Lobby si Advocacy Turda, prin jur. Stelian Ioan Marginean, jur. Dan Gheorghe Grigoriu, jur. Olimpiu Onaca.

material preluat de pe http://www.turdanews.net