Alexandria. „Record de Guiness Book, de Ziua Hepatitei”

sursa: ziarulmara.ro

Organizatorii Zilei Mondiale a Hepatitei, ce urmează a fi sărbătorită ca în fiecare an pe 28 iulie, şi-au propus pentru acest an să realizeze un record mondial de participare la eveniment, demn de Cartea Recordurilor.
În acest scop, pe parcursul acestei săptămâni toate ţările implicate desfăşoară activităţi de promovare a evenimentului, în vederea încurajării oamenilor de a se confrunta cu hepatita şi, în primul rând, de a lua măsuri preventive împotriva acestei boli infecţioase.
Implicată în această acţiune, municipalitatea alexăndreană va desfăşura pe 27 iulie o acţiune intitulată „Nu lăsa hepatita să-ţi distrugă viaţa. E mai aproape decât crezi”.
Acţiunea are ca scop necesitatea de a lua măsurile preventive hepatitei care afectează 1 din 12 persoane.
Pentru a participa la evenimentul de vineri, 27 iulie 2012, alexăndrenii sunt invitaţi, începând cu orele 09:30 şi până la orele 10:30, să participe la evenimentul ce se va desfăşura în faţa Pieţei Centrale din municipiul reşedinţă de judeţ.
Organizatorii acestui eveniment sunt Primăria Alexandria, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Teleorman, Societatea judeţeană de Cruce Roşie Teleorman, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Şcoala Postliceală Sanitară de Stat Alexandria şi Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Alexandria, Filiala Teleorman a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice.
Alături de alexăndreni, vineri, vor fi prezenţi în faţa Pieţei Centrale din Alexandria pacienţi cu afecţiuni hepatice, pacienţi cu alte afecţiuni, elevii şcolilor postliceale sanitare din Alexandria şi elevii din şcolile şi liceele municipiului Alexandria.
De asemenea, la faţa locului se vor instala două corturi, unul pentru luarea tensiunii şi acordarea primului ajutor, iar altul va fi dotat cu apă, vor fi prezenţi medici şi asistenţi care vor răspunde întrebărilor cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, la locul desfăşurării evenimentului se va afla şi o salvare.

Autor: Monica M.

http://www.ziarulmara.ro/record-de-guiness-book-de-ziua-hepatitei/