Studiu – O revizuire sistematică a atitudinii și cunoștintelor pacienților europeni despre reacțiile adverse ale medicamentelor

Stimată Doamnă/ Stimate Domnule,

Sunteţi invitat/ă să participaţi la o cercetare care urmăreşte evaluarea atitudinii pacienţilor faţă de raportarea reacțiilor adverse ale medicamentelor în general. Acest studiu este susţinut în cadrul programului de master “Farmacovigilența: Monitorizarea siguranței medicamentelor” la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj Napoca alături de Centrul de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului din Cluj-Napoca.

Informaţiile culese vor contribui la o mai bună înţelegere asupra raportării reacțiilor adverse de către pacienți. Rezultatele studiului  « O revizuire sistematică a atitudinii și cunoștintelor pacienților europeni despre reacțiile adverse ale medicamentelor » vor fi publicate în literatura ştiinţifică de specialitate, putând fi consultate şi utilizate de către întreg personalul medical. Obiectivul final îl reprezintă identificarea modalităților eficiente de raportare a reacțiilor adverse de către pacienți.

În acest scop am  dezvoltat un set de întrebări cu privire la raportarea reacțiilor adverse. Completarea acestora durează 10 minute şi are o importanţă deosebită în desfăşurarea studiului.

Cu deosebit respect și calde rugăminți, vă rog frumos să aveți binevoința să acordați atenția dumneavoastră și din timpul prețios pe care îl aveți pentru a completata versiune online: http://goo.gl/forms/CsNgnExqDZKvL6l33 a chestionarului.

Chestionarul se completează anonim şi pentru a asigura păstrarea confidenţialităţii vă rugăm să nu dezvăluiţi informaţii de natură personală (nume şi prenume complet, adresă, număr de telefon, adresă de e-mail).

Vă rugăm să răspundenţi cât mai sincer la toate întrebările.

Participarea la această cercetare este voluntară, răspunsurile nu vor putea fi identificate cu persoana dumneavoastră, iar refuzul de a participa nu va avea nici o consecinţă negativă directă sau indirectă.

Prin completarea chestionarului vă dați acordul privind participarea la acest studiu.

Vă mulţumim pentru participarea şi interesul manifestat în derularea acestui proiect de cercetare. Cu ajutorul dumneavoastră se vor obţine informaţii importante legate de percepţia pacienţilor faţă de reacțiile adverse şi astfel veţi lua parte la optimizarea modului de abordare a raportării acestora.

Pentru informaţii suplimentare legate de acest studiu  vă stăm la dispoziţie telefonic: 0721 890 229 sau pe adresa de email: bogdan.ioana.laura@gmail.com

                            

Vă mulțumim pentru timpul acordat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.