ARAD. Cum a fost marcată Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei

sursa: news-ar.ro

Filiala arădeană a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO ) a marcat astăzi, 28 iulie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, sloganul din acest an fiind „Hepatita este mai aproape decât crezi”. Membrii asociaţiei au împărţit pliante şi reviste arădenilor, pe traseul Podgoria – Teatru, şi au stat de vorbă cu persoanele interesate de această afecţiune.
„Şi tu ai putea fi una dinntre cele 12 persoane afectate de un virus hepatitic!” „Nu lăsa hepatita să-ţi distrugă viaţa! Testează-te!”, acestea au fost mesajele transmise de membrii asociaţiei arădenilor.
„Am întâlnit persoane care nu ştiau de aceste tipuri de hepatite, am întâlnit persoane care vor fi îndrumate către medicii specialişti, deoarece aveau doar analizele primare făcute, cu TGO, TGP mărite şi nu au continuat investigaţiile la un specialist. Totodată am întâlnit şi persoane care nu voiau să audă de boală, convinşi că ei nu au nimic şi mai ales că nu li se poate întâmpla chiar lor să fie infectaţi cu unul din viruşii hepatitici, dar am stat de vorbă şi cu persoane care ne-au mulţumit şi acest lucru ne este suficient. Atunci când o persoană ne mulţumeşte pentru ceea ce facem, înseamnă că a înţeles efortul nostru, intenţia sinceră exclusiv îndreptată spre a ajuta oamenii de lângă noi”, a declarat Viorica Mihailu, secretarul filialei arădene a APAH-RO.
Acţiunea organizată de APAH-RO a vizat informarea populaţiei cu privire la afecţiunile hepatice, umanizarea acestei boli, astfel încât populaţia să înţeleagă că persoanele cu hepatită nu prezintă un risc pentru cei din jur; conştientizarea importanţei depistării acestor viruşi hepatici şi unde este cazul să se treacă la vaccin contra hepatitei B, care există în ţara noastră din 1995; informarea populaţiei despre hepatita cu virus A, şi existenţa vaccinului anti-hepatita A, în situaţia în care persoana nu a avut această boală. Trebuie ştiut că există vaccin contra hepatitei A şi B împreună, cei interesaţi pot cere sfatul medicului de familie. Descoperită la timp, hepatita cronică virală poate fi tratată şi chiar vindecată.

http://www.newsar.ro/stiri-arad/ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-hepatitei-marcata-si-la-arad

Publicat
Din categoria Articole