ALEXANDRIA. S-a informat… GALERIE FOTO

„În 28 iulie, comunitatea globală a hepatitei se va reuni în întreaga lume pentru a crește conștientizarea/sensibilizarea și de a lupta împotriva acestui flagel. Anul acesta – 2012, evenimentul se desfășoară la nivel mondial și se dorește realizarea unui record de participare pentru a intra în Cartea Recordurilor Guinness. În municipiul Alexandria, prin publicitatea în jurul acestui eveniment, sperăm să încurajăm oamenii din comunitatea locală și din județ să se confrunte cu hepatita, să ia măsurile preventive necesare, iar acțiunea să aibă un impact vizual pozitiv. Desfășurăm evenimentul sub deviza:

«NU LĂSA HEPATITA SĂ-ȚI DISTRUGĂ VIAȚA. E MAI APROAPE DECÂT CREZI»

Acesta a fost planul voluntarilor APAH-RO din Alexandria, pentru a marca în orașul lor, în fața Peței Centrale, „Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei”, după cum ne-a transmis col(r) Viorel Ciobanu, reprezentantul asociației noastre din Alexandria, județul Teleorman.

Dacă au realizat ceea ce și-au propus, se poate vedea în imaginile următoare, surprinse în 27 iulie 2012:

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Organizatori: Primăria municipiului Alexandria, Direcția de Sănătate Publică Teleorman, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Teleorman, Societatea Judeteana de Cruce Roșie Teleorman, Inspectoratul Școlar Județean, Școala Postliceală Sanitara de Stat Alexandria, Școala Postliceală Sanitara «Carol Davilla» Alexandria, Biblioteca județeana «Marin Preda» și filiala Teleorman a Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România.

Participanți: pacienți cu afecțiuni hepatice, pacienți cu alte afecțiuni, elevii școlilor postliceale sanitare din Alexandria, elevii din școlile și liceele municipiului Alexandria, cetățeni din municipiul Alexandria și din județ, femei, bărbați, tineri, etc., mass-media locală (ATV, Radio local, presa locală)

La acest eveniment a luat cuvântul și viceprimarul municpiului Alexandria, Florică Ică Calotă

Stimați alexandreni,

Mâine, 28 iulie, în întreaga lume se sărbătorește „Ziua Mondială a Hepatitei”. Astăzi (27 iulie – n.r.), am organizat aici, în centrul municipiului Alexandria această manifestare cetățenească pentru a conștientiza și a sensibiliza opinia publică teleormăneană asupra acestei problematici, care afectează la nivel mondial 1 din 12 oameni.

 Hepatita nu doare! Dar în lume este a doua cauză de cancer hepatic și face 1 milion de victime în fiecare an, iar 1 din 12 români poate fi afectat de virusul hepatitei B sau C.

Problema hepatitei a devenit o problemă de sănătate publică. În perioada 1 martie – 31 mai a.c. Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România a derulat campania de informare și conștientizare asupra afecțiunilor hepatice, îndemnând oamenii să se testeze pentru depistarea hepatitei.

Sunt aici, dupa cum vedeți, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Inspectoratului Școlar Județean, Crucea Roșie, școlilor postliceale sanitare din municipiul Alexandria, reprezentanți mass-media, consilieri locali, Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice-filiala Teleorman, care în cuvântul lor vă vor face o imagine veridică asupra problematicii hepatitei în județul nostru, pentru a vă oferi oportunitatea educării și înțelegerii mai bine a acestei patologii, ca problemă globală de sănătate publică și de a consolida măsurile de prevenire și control a acestei boli în comunitatea noastră.

Cunoașteți ca până la sfârșitul lunii august a.c. este în dezbatere publică NOUA LEGE A SĂNĂTĂȚII care sperăm să sprijine sau să pună în practică o abordare integrată și eficientă din punct de vedere al costului, de a preveni, controla și gestiona hepatitele virale și alte patologii prin colaborare multisectoriala între instituțiile de sănătate și instituțiile educaționale, ONG-uri și societatea civilă, inclusiv măsuri ce întăresc siguranța și calitatea actului medical.

Sperăm ca prin acestă primă acțiune de marcare a Zilei Mondiale a Hepatitei, desfășurată în municipiul și județul nostru să aibă un impact vizual pozitiv, iar factorii de decizie să ofere sprijin și să atribuie resurse pentru consolidarea sistemelor de supraveghere a programelor de prevenire și control, a capacității de diagnosticare și de efectuare a testelor de laborator și a managementului hepatitelor virale și a altor patologii, într-o manieră echitabilă, eficientă și corespunzătoare.

NU LĂSAȚI HEPATITA SĂ VĂ DISTRUGĂ VIAȚA ! TESTAȚI-VĂ !

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

CITIȚI ȘI:

http://www.ziarulmara.ro/de-ziua-mondiala-a-hepatitei-teleormanenii-indemnati-sa-si-faca-testele-pentru-determinarea-bolii/[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]