Situatia dosarelor analizate de Comisia de Experti pentru Afectiuni Hepatice in sedinta din data de 13.01.2016

În şedinţa comisiei din data de 13.01.2016 au fost analizate un nr. total de 208 dosare din care:

  • Pentru 174 de dosare s-a luat o decizie: 114 au fost aprobate, 60 au fost respinse;
  • Pentru 34 de dosare după analiză şi dezbatere în timpul şedinţei în curs nu s-a putut lua nicio decizie, urmând a fi reanalizate în şedinţa următoare deoarece documentele de la dosar sunt contradictorii şi trebuie identificate cele mai eficiente investigaţii suplimentare care să ajute la clarificare situaţiei pacientului (a nu se uita că sunt analizate documente, comisia neavând posibilitatea consultării pacientului).

 

În ceea ce priveşte dosarele respinse, motivele pentru care acestea nu au fost avizate sunt următoarele:

  • Lipsa documentelor solicitate în fişa de iniţiere (de ex. lipsa buletinului testării Ag HBs, testare HIV etc).
  • Solicitare de investigaţii suplimentare care să clarifice starea de sănătate a pacientului (de ex. pacient cu AFP>10x normalul, solicitare RMN/CT abdominal pt. excluderea prezenţei unei eventuale formaţiuni tumorale).
  • Pentru pacienţii cu comorbidităţi s-au solicitat avize de la medicii curanţi de specialitate în vederea evitării interacţiunilor medicamentoase tratamentului acestora cu Exviera şi Viekirax.
  • Justificarea dozelor de ribavirina solicitate.
  • Pacienţi neeligibili.

 

Subliniem faptul că, dosarele depuse pentru aprobarea tratamentului fără interferon a hepatitelor cronice virale C şi a cirozei hepatice cu VHC sunt analizate de Comisie cu multă atenţie, urmărindu-se respectarea protocolului terapeutic, încadrarea corectă a pacienţilor (plata acestei terapii se face în funcţie de rezultatul terapeutic) şi avându-se în vedere în permanenţă comunicatul ANMDM referitor la anunţul publicat pe site-ul FDA privind riscul de afectare hepatică severă în cazul tratamentului hepatitei C cu Viekira Pak şi Technivie (ombitasvir /paritaprevir /ritonavir).

 

 

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.