Comunicat de presa 21.01.2016

București , 21 ianuarie 2016

Intalnire informala pacienti cu hepatita – avocat Dan Cimpoeru

La sediul APCR din București a avut loc o întâlnire informală cu av. Dan Cimpoeru dedicată problemelor pe care le au pacienții cu hepatita cronică virală.
Au participat pacienți și aparținători din: București, Galați, Cernavodă, Ploiești.
S-au ridicat următoarele probleme:
– protocolul terapeutic -demersurile ce ar mai trebui făcute astfel încât și alte metode de determinare a gradului de fibroza să fie recunoscute la dosar în condițiile în care au apărut numeroase semne de intrebare legate de fibromax atat din partea pacienților, cât și a unor medici. Domnul avocat va consulta împreună cu asociația de pacienți reglementările în domeniu din alte țări pentru a acționa în consecință.
– necesitatea de a găsi soluțiile legale pentru a convinge autoritățile să introducă urgent pe tratamentul fără interferon și pacienții cu hepatita cronică virală de tip C aflați în alte stadii de fibroza – F2- F3. Vom strânge cât mai multe argumente medicale si juridice pentru demersul nostru în relația cu autoritățile.
– problema gratuității unor analize în hepatită – obligatorii in urmarirea corespunzatoare a bolii, dar gratuie doar in anumite situatii prin diverse voucere
– în saptamana următoare vom transmite către CNAS un nou set de întrebări venite si din partea persoanelor care s-au adresat și domnului avocat.

– problematica genericelor si a legislatiei internationale – conditiile in care acestea ar putea intra pe piata romaneasca.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.