Cresterea vanzarii (pietei) medicamentelor pentru hepatita B limitata de rata scazuta de diagnosticare si tratament.

Piata de desfacere (vanzarea) produselor (medicamentelor) pentru hepatita B, care este programata sa experimenteze(sa aibe) o crestere limitata de la 2,4 miliarde de dolari in 2014 la 3 miliarde de dolari in 2024 fiind impiedicata de mentinerea unor rate de diagnostic si tratament la nivel redus conform cercetarilor Global Data. Raportul acestei companii a identificat un numar de factori ce influenteaza in mod negativ absorbtia (de catre pietele de desfacere) a trtamentului pentru hepatita B, factori ce includ lipsa unui screening eficient si universal, gradul redus de constientizare a prevalentei bolii atat in randul populatiei cat si a personalului medical dar si costul ridicat al tratamentului eficace.

Un motiv important din cauza caruia hepatita B ramane netratata in cazul multor adulti infectati este faptul ca muti dintre acestia sunt asimptomatici pana ala aparitia unor leziuni hepatice severe cum ar fi fibroza sau ciroza.

Aceasta problema este amplificata de faptul ca nu exista un program de screening universal pentru depistarea hepatitei B si ca medicii nu se gandesc totdeauna sa testeze pacientii pentru depistarea acestei infectii. Drept rezultat, depistarea hepatitei B tine mult de individ si este o provocare pentru persoanele care nu au cunostinte despre boala. Stigmatizarea si barierele sociale complica si mai mult depistarea (diagnosticarea). In timp ce ghidurile pentru managenentul hepatitelor B cronice recomanda screeningul pentru depistarea virusului in cadrul populatiilor cu risc ridicat de prevalenta, identificarea noilor pacienti ramane totusi dificila.

Costul ingrijirilor medicale (tratamentului) poate fi de asemenea un impediment in calea accesului la tratament in special pentru persoanele cu venituri mici, care reprezinta majoritatea populatiei ce traieste cu hepatita B cronica. In plus fata de incapacitatea de a plati tratamentul, aceste persoane nu au asigurare medicala si sunt reticente in privinta tratamentului.

Mai multe medicamente generice antivirale vechi cum ar fi Epivir-HBV (lamivudina) sunt mult mai cunoscute (populare) decat noile marci de medicamente dar poarta pretul unei rezistente virale crescute.

In ciuda marii dorinte a expertilor de a imbunatati efrturile pentru identificarea unor noi pacienti si administrarea celor mai eficiente medicamente disponibile, modificarile sociale vor fi cruciale pentru imbunatatirea ratei de diangosticare si tratare a hepatitei  B cronice.

Pentru detalii, CLICK AICI

Publicat
Din categoria Articole

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.