BRAȘOV. Lumină pentru victimele consumului de droguri

„Victimele consumului de droguri nu mai au priorităţi, doar lumânări aprinse. Tu ce priorităţi ai?” 

Acesta este mesajul acţiunii care se va desfăşura miercuri, 24 iulie 2013, în Piaţa Sfatului din Brașov, organizată de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), cu ocazia „Zilei Internaţionale împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri”.

Prin această manifestare se doreşte conştientizarea pericolului indus prin creşterea cererii de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive (SNPP) şi efectele nocive pe care le au acestea asupra sănătăţii. 
Pentru marcarea acestei zile, ANA, prin Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPCEA) Braşov îşi propune să comemoreze victimele consumului de droguri, prin aprinderea de lampioane la fântâna arteziană din Centrul Istoric, acţiune ce va începe de la orele 19.30. 
Această activitate încheie Campania naţionala «Prea rebel să fii condus!». În vederea sensibilizării populaţiei, dar şi  pentru a crea vizibilitate evenimentului la nivelul comunităţii braşovene şi în semn de solidaritate, vă invităm să luaţi parte la activităţile noatre”, este apelul coordonatorului CPECA Braşov, Adriana Samson. 

APAH-RO va fi alături de ANA, cu care s-a încheiat un parteneriat pentru organizarea manifestărilor din 28 iulie 2013, de „Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitelor”. Astfel, specialiștii CPECA vor prezenta riscurile asociate consumului de droguri pe conceptul „harm reduction”.Scopul este sensibilizarea comunității cu privire la modalitățile reale de transmitere a afecțiunilor hepatice, necesitatea depistării la timp a hepatitelor cronice virale, urmărirea pacientului şi asigurarea accesului la tratament fără nici un tip de discriminare.

(Camelia Vlad)

Publicat
Din categoria Articole