Când am dezvoltat această rețetă proprie, am vrut să includ rodie, dovleac copt și verdeață. Adăugate la quinoa, cu un dressing gustos, aceste ingrediente creează o salată gustoasa și sănătoasă, numai buna de împărtășit cu prietenii și familia.
Ingrediente:
- 1 dovleac mic, decojit și tăiat în cuburi de 2 cm;
- 1 cană de quinoa uscată, clătită;
- 1 ceapa rosie, taiata cubulete;
- 3 căței de usturoi, tocați;
- 1 buchet de varza Kale, frunzele îndepărtate de pe tulpini și tăiate în panglici;
- 5 linguri ulei de măsline, împărțite;
- 2,5 lingurițe de sare, împărțite;
- ¼ cană suc de portocale;
- ¼ lingurita piper negru;
- 1 rodie.
Metoda de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Întindeți dovleacul uniform pe o tavă de copt. Stropiți cu 1 lingură de ulei de măsline, adaugati 1 linguriță de sare. Se gatește la cuptor timp de 40 de minute, întorcând bucatile la jumătate;
- Într-o tigaie mică, gătiți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj;
- Într-o tigaie mare, încălziți 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți până devin translucide. Adăugați varza kale și 1 linguriță de sare și căliți până când aceasta devine sotata;
- Într-un castron mic, amestecați sucul de portocale, 2 linguri de ulei de măsline, piper și 1/2 linguriță de sare și lăsați deoparte;
- Într-un castron mare de servire, combinați dovleceii prăjiți, quinoa fiartă, varza kale sotata și rodia. Turnați dressing-ul peste amestec și amestecați.
Timp de pregatire:30 minute;
Timp de gătit:45 minute;
Porții:6.