Salată de iarnă cu quinoa

Când am dezvoltat această rețetă proprie, am vrut să includ rodie, dovleac copt și verdeață. Adăugate la quinoa, cu un dressing gustos, aceste ingrediente creează o salată gustoasa și sănătoasă, numai buna de împărtășit cu prietenii și familia.

Ingrediente:

  • 1 dovleac mic, decojit și tăiat în cuburi de 2 cm;
  • 1 cană de quinoa uscată, clătită;
  • 1 ceapa rosie, taiata cubulete;
  • 3 căței de usturoi, tocați;
  • 1 buchet de varza Kale, frunzele îndepărtate de pe tulpini și tăiate în panglici;
  • 5 linguri ulei de măsline, împărțite;
  • 2,5 lingurițe de sare, împărțite;
  • ¼ cană suc de portocale;
  • ¼ lingurita piper negru;
  • 1 rodie.

Metoda de preparare:

  • Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  • Întindeți dovleacul uniform pe o tavă de copt. Stropiți cu 1 lingură de ulei de măsline, adaugati 1 linguriță de sare. Se gatește la cuptor timp de 40 de minute, întorcând bucatile la jumătate;
  • Într-o tigaie mică, gătiți quinoa conform instrucțiunilor de pe ambalaj;
  • Într-o tigaie mare, încălziți 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți până devin translucide. Adăugați varza kale și 1 linguriță de sare și căliți până când aceasta devine sotata;
  • Într-un castron mic, amestecați sucul de portocale, 2 linguri de ulei de măsline, piper și 1/2 linguriță de sare și lăsați deoparte;
  • Într-un castron mare de servire, combinați dovleceii prăjiți, quinoa fiartă, varza kale sotata și rodia. Turnați dressing-ul peste amestec și amestecați.

Timp de pregatire:30 minute;

Timp de gătit:45 minute;

Porții:6.

articol scris de Daniel Plăiașu – nutriționist dietetician