După ce tocmai am scris un articol despre indicele glicemic al alimentelor și ce schimbări dietetice putem face, explicând de ce dieta mediteraneană este cea mai recomandată pentru cu diagnostic de ficat gras non-alcoolic, am vrut să duc lucrurile la un nivel superior, oferind o rețetă gratuită, care aduce perfect acele principii de dietă în viață de zi cu zi.
Ingrediente (pentru doua portii):
- 150 g file pastrav fara piele;
- 150 g fasole neagra din conserva (cu continut scazut de sodiu);
- 100 g porumb dulce din conserva (fara zahar adaugat);
- 1 ardei rosu;
- 200 g conopida;
- 200 g varza alba;
- zeama de la ½ lamaie;
- 1 lingura ulei de masline extra virgin;
- 1 lingutita de seminte de coriandru macinat;
- 1 lingurita chimion macinat;
- 1 lingurita miere (optional);
- piper proaspat rasnit.
Mod de preparare:
- Intr-un bol de mari dimensiuni se amesteca conopida,varza si ardeiul taiate in prealabil, cu porumbul dulce si fasolea neagra;
- In paralel se face o vinegreta din zeama de lamaie,uleiul de masline,mierea si condimentele macinate;
- Intro tigaie antiaderenta se pregateste file-ul de pastrav intro lingura de ulei de masline plus sare si piper;
- Se divide continutul bolului in doua portii si de aseaza file-ul de pastrav peste acestea si se adauga vinegreta preparata in prealabil;
- Optional se poate servi sub forma de taco cu o tortilla din faina integrala.
Informatii nutritionale:
- Kcal per bol:476 ;
- Macronutrienti:25% proteine, 30% grăsimi, 45% carbohidrați.