După trei ani…

Asociatia Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO), membră în:
Alianța Pacienților Cronici din România (APCR)
Alianța Mondială pentru Hepatită (WHA)

APAH-RO – Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania este o organizație neguvernamentală, înființată în aprilie 2009, la inițiativa unui grup de pacienți din întreaga țară. Organizația militează pentru creșterea gradului de depistare și accesul la tratament al pacienților cu hepatită, iar prin campania „Informează-te și protejează-te!” și revista „APAH-RO” vine în sprijinul nevoilor de informație a celor afectați de virusurile hepatice.

Pe site-ul www.hepato.ro orice persoană interesată poate afla de la medicii specialiști informații despre hepatite. Organizația APAH-RO face parte din: Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) și Alianța Mondială a Pacienților pentru Hepatită (WHA).

Contact:
Adresa: Brașov, B-dul Griviței nr. 91, sc. D, ap.6;

Marilena Debu – președinte, Tel. 0721.304.160
e-mail: apahromania@yahoo.com; marinela.debu@hepato.ro

Camelia Vlad – PR, Tel. 0725.219.120
e-mail: cameliavlad10@gmail.com

În prezent, activitatea APAH-RO se axează pe:

– lobby pentru creșterea accesului la tratament a pacientilor cu afecțiuni hepatice,
– activități de informare și sprijin în rândul pacienților cu afecțiuni hepatice și a publicului larg
– întruniri cu scopul de a sensibiliza opinia publică asupra importanței depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale, asupra importanței unui tratament făcut la timp și care să respecte strict de recomandările medicilor.

În ultimii trei ani de existența în cadrul APAH-RO am reușit:
– să avem filiale și centre zonale în zone reprezentative din țară: Brașov, Cluj, Arad, Iași, București, Teleorman, Piatra Neamț, Giugiu
– să organizăm întâlniri dedicate pacienților, cu sprijinul medicilor specialiști în mai multe localități: Brașov, București, Arad, Cluj, Iași, Timișoara, Constanța
– să organizăm întruniri la care au participat sute de persoane de toate vârstele, care au avut ocazia să se informeze cu privire la modul de transmitere a virusului hepatic de tip B și C, direct de la medicii invitați din zonele respective
– să distribuim reviste și materiale informative pe tema hepatitelor, cu ajutorul voluntarilor APAH-RO din întreaga țară.

În 28 iulie 2011, APAH-RO a marcat împreuna cu organizații similare din întreaga lume: Ziua Mondială a Hepatitei”. Cu această ocazie, APAH-RO a desfășurat activități de conștientizare în mai multe localități, pentru a transmite câteva mesaje comune, lansate de Alianța Mondială pentru Hepatită (WHA). Aceste mesaje atenționează asupra necesității depistării și tratării din timp a afecțiunilor hepatice.

Pentru că:
Hepatita afectează pe oricine, oriunde!
Cunoaște-o! Confrunt-o! Protejează-te!

Publicat
Din categoria Despre noi