De ce 2% pentru APAH-RO?
- Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) este o organizație neguvernamentală, înființată în aprilie 2009, care militează pentru creșterea gradului de depistare și accesul la tratament al pacienților cu hepatită.
Hepatita este mai aproape decât crezi…
- În România, numărul pacienților care suferă de hepatitele cronice B și C este estimat de European Centre for Disease Control (ECDC) la aproximativ două milioane. Asta ar putea însemna că 1 din 10 români pot fi atinși de virusul heatitic. Conform medicilor de specialitate, câteva mii de infecții noi sunt raportate anual.
- România se situează pe locul 25 (din 30 de tări europene) într-un Index ce compară nivelul de screening, tratament și prevenție.
- Fără tratament, hepatita poate conduce la ciroză și cancer şi poate provoca afecţiuni secundare serioase.
Hepatita este o boală silențioasă!
- Sute de mii de români trăiesc cu boala și nu știu de existența ei pentru că niciodată nu s-au testat. În lipsa unor simptome evidente, boala trece neobservată, iar de multe ori, atunci când este descoperită, este prea târziu pentru a-i stopa evoluția.
- Pacienții cu hepatita sunt de multe ori discriminați pentru că modul de transmitere al infecției nu este bine cunoscut.
Redirecționează 2% din impozitul pe venitul din anul 2018 catre APAH RO și susține campaniile noastre de testare și informare despre hepatite in 2019.
Nu te costă nimic!
Anul trecut, statul a oprit impozitul pe venitul tău și, printr-o prevedere a Codului Fiscal, contribuabilul are posibilitatea să vireze 2% din acest impozit către o organizație neguvernamentală cum este APAH RO, să decidă cum sunt cheltuiți banii săi.
E atât de simplu! Doar în doi pași…
- Completați cu datele personale cererea 230 dacă sunteți salariat sau declarația 200 dacă ați obținut venituri din activități independente, formulare aflate pe site-ul Asociatiei, www.hepato.ro, unde sunt deja completate cu datele organizației. Nu este necesar să treceti suma, pentru că va fi calculată de către organul fiscal.
- Depuneți formularul sau trimiteți-l prin scrisoare recomandată către Administrația Finanțelor Publice de domiciliu, până la data de 31 iulie 2019.
- Poți descărca formularul 230 aici