Redirecționează 2% din impozit către APAH-RO și sustine testarea si informarea despre hepatite!

De ce 2% pentru APAH-RO?

  • Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) este o organizație neguvernamentală, înființată în aprilie 2009, care militează pentru creșterea gradului de depistare și accesul la tratament al pacienților cu hepatită.

 Hepatita este mai aproape decât crezi…

  • În România, numărul pacienților care suferă de hepatitele cronice B și C este estimat de European Centre for Disease Control (ECDC) la aproximativ două milioane. Asta ar putea însemna că 1 din 10 români pot fi atinși de virusul heatitic. Conform medicilor de specialitate, câteva mii de infecții noi sunt raportate anual.
  • România se situează pe locul 25 (din 30 de tări europene) într-un Index ce compară nivelul de screening, tratament și prevenție.
  • Fără tratament, hepatita poate conduce la ciroză și cancer şi poate provoca afecţiuni secundare serioase.

Hepatita este o boală silențioasă!

  • Sute de mii de români trăiesc cu boala și nu știu de existența ei pentru că niciodată nu s-au testat. În lipsa unor simptome evidente, boala trece neobservată, iar de multe ori, atunci când este descoperită, este prea târziu pentru a-i stopa evoluția.
  • Pacienții cu hepatita sunt de multe ori discriminați pentru că modul de transmitere al infecției nu este bine cunoscut.

Redirecționează 2% din impozitul pe venitul din anul 2018 catre APAH RO și susține  campaniile noastre de testare și informare despre hepatite in 2019.

 Nu te costă nimic!

Anul trecut, statul a oprit impozitul pe venitul tău și, printr-o prevedere a Codului Fiscal, contribuabilul are posibilitatea să vireze 2% din acest impozit către o organizație neguvernamentală cum este APAH RO, să decidă cum sunt cheltuiți banii săi.

E atât de simplu! Doar în doi pași…

  1. Completați cu datele personale cererea 230 dacă sunteți salariat sau declarația 200 dacă ați obținut venituri din activități independente, formulare aflate pe site-ul Asociatiei, www.hepato.ro, unde sunt deja completate cu datele organizației. Nu este necesar să treceti suma, pentru că va fi calculată de către organul fiscal.
  2. Depuneți formularul sau trimiteți-l prin scrisoare recomandată către Administrația Finanțelor Publice de domiciliu, până la data de 31 iulie 2019.
  3. Poți descărca formularul 230 aici