…Să vorbim despre proiectul Legii Sănătății

Într-o perioadă în care majoritatea eram alături de familii pentru a marca Naşterea Domnului şi noul an, pe site-ul Ministerul Sănătăţii a fost publicat proiectul Legii Sănătăţii, un proiect care deja a dat naştere la multe discuţii. În forma actuală, legea nemultumeşte multă lume, în special pe noi pacienţii cronici, indiferent de suferinţa noastră (în cazul de faţă hepatita). Nu prea ştim ce ne aşteaptă cu exactitate, odată cu intrarea acesteia în vigoare. Asta pentru că nimic nu este clar, nu ştim ce noutăţi vor aduce normele metodologice de aplicare a legii amintite şi cum va arăta în final legea care ne va afecta în mod direct pe noi, pacienţii.
E important, însă, să ne strigăm opiniile, dacă ceva nu ne place, acum cât încă mai avem o speranţă că am putea schimba ceva. Nu ne ajută cu nimic să nu încercăm, să fim nepăsători şi să nu luăm atitudine în faţa unor decizii ce ne vor afecta pe termen lung. Totodată, la fel de importante sunt și părerile pro, dacă acestea există.

Aşteptăm opiniile dumneavoastră cu privire la această lege şi pe adresa apahromania@yahoo.com. Vă rugăm să precizaţi în email dacă sunteţi de acord cu publicarea acestora ulterior pe site-ul www.hepato.ro