O şansă pentru bolnavii de hepatită C

Sursa: incomemagazin.ro

Tratarea bolnaviilor de hepatită C cu un nou cocktail de două medicamente a dat rezultate excelente, potrivit rezultatelor unui studiu publicat recent.  Specialiştii spun că există o şansă ca această infecţie cronică a ficatului să fie eradicată.
Studiul, bazat pe o combinaţie de două antivirale administrate pe cale orală – declatasvir şi sofosbuvir – produse de laboratoarele farmaceutice Bristol Myers Squibb, respectiv Gilead Sciences, a evidenţiat o rată de vindecare de 98% şi faptul că nu au existat efecte secundare importante, potrivit AFP.

„Acest studiu deschide calea către tratamente sigure, bine tolerate şi eficiente pentru majoritatea cazurilor de hepatita C", a declarat medicul Mark Sulkowski, directorul Centrului pentru hepatite virale al Facultăţii de medicină Johns Hopkins din Baltimore, principalul autor al studiului, publicat în New England Journal of Medicine.

„Medicamentele standard contra maladiei vor cunoaşte o îmbunătăţire considerabilă până anul viitor, ducând la progrese fără precedent în tratamentul bolnavilor", a adăugat acelaşi cercetător.

Studiul clinic de fază II a fost realizat pe 211 bărbaţi şi femei infectaţi cu una din principalele trei tulpini ale virusului vinovat de producerea acestei infecţii hepatice cronice, o boală ce ar putea duce la ciroză şi la cancer al ficatului, necesitând un transplant al acestui organ.

Articol integral pe incomemagazin.ro:

http://incomemagazine.ro/articole/hepatita-c-la-un-pas-de-a-fi-invinsa#

Publicat
Din categoria Articole