APAH-RO, membru al Aliantei Mondiale pentru Hepatita

Începând cu data de 1 noiembrie 2010, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) a fost acceptată ca membru cu drept de vot în Alianța Mondială pentru Hepatită (WHA).

foto: Achim Kautz, responsabilul pe Europa WHA si Marinela Debu, președinte APAH-RO

Responsabilul pe Europa în cadrul Alianței Mondiale pentru Hepatită, Achim Kautz a declarat, după participarea la Conferința Națională APAH-RO din acest an, desfășurată la Iași, în perioada 1-3 octombrie: „Mi-a făcut plăcere să particip la evenimentul organizat la nivel național de APAH-RO. Astfel, am aflat că situația pacienților cu virus hepatitic din România este mai mult decât nemulțumitoare. O prevalență crescută a celor cu virus hepatitic B și C și accesul limitat la tratament este cel mai rău lucru într-o țară. Prin urmare, am fost încântat să găsesc aici o organizație care oferă speranță pacienților. APAH-RO informează pacienții despre afecțiunea lor, le intermediază accesul către medici specialiști, organizează conferințe pentru a construi o legătură între medici și pacienți, pentru a îmbunătăți pe cât posibil situația la nivel național. Sper ca APAH-RO să fie tot mai mult sprijinită în activitatea ei de pacienții și medicii din țară, precum și de reprezentanți ai Ministerului Spnătății. Din poziția mea, ca reprezentant al unei organizații mondiale a celor afectați de virusului hepatitic, voi sprijini activitatea viitoare a APAH-RO”.

 „Suntem onorați că am fost acceptați în Alianța Mondială pentru Hepatite. Acest lucru responsabilizează și mai mult echipa organizației. Vom face mai multe eforturi pentru a ne atinge obiectivele. In primul rând luptăm pentr a-i ajuta pe pacienții cu hepatită cronică mai ales cu informații, care să ducă la creșterea calității vieții lor. De asemenea, avem datoria morală de a informa cât mai mulți oameni asupra riscurilor la care sunt expuși zi de zi, îndemnându-i să se testeze și, după caz, să se vaccineze împotriva hepatitei A și B”, a declarat Marinela Debu, președintele APAH-RO.

Cezar Irimia, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), din care face parte și APAH-RO salută primirea Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România în Alianța Mondială pentru Hepatită. „Consider că primirea unei asociații tinere ca APAH-RO este o mare realizare. Alianța Mondială pentru Hepatită are deja experiența globală în lupta împotriva afecțiunilor hepatice și poate ajuta foarte mult APAH-RO în acțiunile sale”.

Alianța Mondială pentru Hepatită este o coaliție globală cu sediul la Geneva, care reunește pacienți cu afecțiuni hepatice din Europa, America de Nord, America de Sud, Australia și Asia.

http://worldhepatitisalliance.org/TheWHA.aspx

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.