Săptămâna Conștientizării Efectelor Consumului Dăunător de Alcool 2014. Semnați petiția on-line!!! Interviu MEP Cristian Bușoi. VIDEO

Săptămâna Conștientizării Efectelor Consumului Dăunător de Alcool (AWARH) 2014 va avea loc între 24 și 28 noiembrie, cu diverse manifestări și dezbateri la Bruxelles si Strasbourg.

Europa este regiunea cu cel mai mare consum de alcool din lume, mai mult decât dublu față de media mondială, au apreciat specialiștii. Ca urmare, costurile societale atribuite alcoolului în Uniunea Europeană ajung anual la 155,8 miliarde euro. Alcoolul este, de asemenea, legat de pierderi de productivitate anuale de 74 miliarde Euro în întreaga Uniune Europeană și este factor asociat în peste 60 de boli, inclusiv cancer, boli cardiovasculare, boli de ficat și afecțiuni psihiatrice, cum ar fi dependența de alcool și depresie – toate extrem de costisitoare pentru sistemele de sănătate și asistență medicală.

Prin urmare, este necesară o abordare integrată a politicilor privind consumul de alcool de la prevenire la diagnostic precoce și tratament, inclusiv servicii adecvate.

În România, costul consumului dăunător de alcool asupra sistemului public de servicii de sănătate a depășit 25 de milioane de euro în anul 2012 (doar costurile aferente spitalizărilor), consumul dăunător de alcool plasând România în topul țărilor europene cu consum ridicat în rândul adulților, depășind cu 30% media europeană. Investițiile în serviciile de sănătate devin astfel prioritare, cu accent pe intervenția timpurie, screening-ul și accesul la tratament, în scopul de a oferi căile optime de tratament și de a preveni bolile cronice costisitoare asociate consumului de alcool.

Pentru a afla mai multe despre derularea evenimentului Săptămâna Conștientizării Efectelor Consumului Dăunător de Alcool 2014, accesați  site-ului official www.awarh.eu.

Puteți sprijini inițiativa prin:

– distribuirea pe rețelele de socializare

– prin semnarea petiției on-line pe www.awarh.eu sau accesând www.surveymonkey.com/s/AWARH14

Interviu europarlamentar Cristian Bușoi

 

URMĂRIȚI ȘI:

http://www.eurocare.org/