INVITAȚIE. Conferință de presă pe tema lansării Euro Hepatitis Index în România

ELPA, organizația europeană de pacienți cu hepatită cronică din care face parte și APAH-RO, anunță lansarea oficială a Indexului European pe Hepatită in 6 noiembrie, la Bruxelles, Belgia.

Ne face o mare plăcere să vă invităm, în numele ELPA, la prezentarea oficială a Euro Hepatitis Index și în România.

Lansarea Euro Hepatitis Index în România este organizată de APAH România, tot în data de 6 noiembrie 2012, ora 12:00, la București, in sediul Institutului de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” – Sala de Conferinţe – Administraţie (Str. Dr. Calistrat Grozovici, nr. 1, sector 2, București).

Invitat: Conf.Dr. Victoria Aramă, Institutul de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

Euro Hepatitis Index este un instrument care ajută atât pacienții, cât și medicii, să promoveze planuri naționale coerente în domeniul hepatitelor B și C în Uniunea Europeană, dar și în Norvegia, Croația și Elveția.

Imaginea de ansamblu a hepatitelor B și C variază foarte mult în Europa: Franța și Scoția au un plan național dedicat hepatitelor virale. Alte țări au început acest proces, însă există încă inegalități în ceea ce privește nivelul de importanță și tratament pe care pacienții îl primesc pe teritoriul european. Indexul va evidenția aceste discrepanțe, precum și lacunele din politicile hepatitelor virale din Europa și va identifica cele mai bune practici din punctul de vedere al costurilor și al eficienței, care vor îmbunătăți viața pacienților.

Evenimentul de lansare va fi o oportunitate pentru a discuta cele mai bune practici cu experți din domeniu, de a afla răspunsurile acestora la descoperirile din Index și de a formula un răspuns colectiv la problema hepatitelor virale în Europa.

Vă mulțumim și sperăm că veți putea fi alături de noi.

Marinela Debu, Președinte APAH, roapah@gmail.com, tel: 0721.304.160

RSVP: Camelia Vlad, e-mail: roapah@gmail.com, tel: 0725.219.120

Ruxandra Vasilescu, e-mail: ruxandra_vasilescu@mccannpr.ro, tel: 0723.862.604

CITEȘTE ȘI:

https://hepato.ro/euro-hepatitis-index-2012-un-proiect-marca-elpa/