IAȘI. Hepatita este mai aproape decât crezi. Nu lăsa la voia întâmplării sănătatea ta!!!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]3 decembrie 2013

Filiala Iași a Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH Iași) organizează marți, 3 decembrie 2013, ora 18:00, la Institutul de Gatroenterologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iași, o conferință cu tema „HEPATITA este mai aproape decât crezi. Nu lăsa la voia întâmplării sănătatea ta!!!”.

Evenimentul a fost organizat pentru a trage un semnal de alarmă în rândul ieșenilor, cu privire riscurile infectării cu orice tip de hepatită virală, afecțiuni silențioase care pot fi prevenite printr-un simplu test făcut la timp. Nevoia de informație se resimte în rândul celor care au fost diagnosticați cu hepatită, dar și în rândul celor care nu cunosc metodele de prevenție. La eveniment va participa dr. Cătălin Hutanasu, medic specialist gastroenterolog, care va răspunde la orice întrebare.

Înainte de toate ne dorim ca această întâlnire să fie ocazia perfecta de informare pentru orice persoană, infectată sau nu cu virusul hepatic. Pe lista de așteptare a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Iași (CJAS) au fost mai mult de 500 de ieșeni care asteptau aprobarea tratamentului cu interferon. Din fericire, acea listă a dispărut și nimeni nu se mai află pe acea listă în prezent. La eveniment vor participa și persoane diagnosticate cu hepatită care vor fi dispuse să împărtășească frânturi din viața unui pacient hepatic. Invitația de participare este deschisă tuturor celor care nu-și lasă sănătatea la voia întîmplării. Cu sprijinul mass-mediei sperăm ca această întâlnire să fie prilejul cu care să luăm atitudine pentru a preveni orice tip de hepatită virală.

Asociatia Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România este o organizație neguvernamentală, înființată în aprilie 2009, la initiațiva unui grup de pacienți din întreaga țară. Organizația militează pentru creșterea gradului de depistare și accesul la tratament al pacienților cu hepatită, iar prin diverse campanii și revista „APAH-RO” vine în sprijinul nevoilor de informație a celor afectați de virusurile hepatice.

Președinte APAH-RO Filiala Iași – Galia Eremia 0725.219.121

UPDATE

Acțiunea  a avut succes printre participanți, ne-a declarat președinta APAH-RO Iași, Galia Eremia

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]