Vino cu noi, în 28 iulie 2013, la o acțiune de Cartea Recordurilor, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei

București, Brașov, Câmpia Turzii, Giurgiu, Arad, Timișoara, Alexandria, Iași

Invitație la o acțiune de Cartea Recordurilor, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei

„Nu văd, nu aud, nu vorbesc despre… Hepatită”

APAH-RO – Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România vă invită duminică, 28 iulie 2013, ora 12.00, în BUCUREȘTI, la Plaza România (B-dul Timișoara nr. 26 Z (Metrou – Statia Lujerului), BRAȘOV – Centrul Civic (lângă terenul de joacă), CÂMPIA TURZII – Parcul Central (str. Laminoriștilor), pentru a susține cauza pacienților cu afecțiuni hepatice de pretutindeni, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitei.

APAH-RO – prin filialele zonale, împreună cu partenerii și colaboratorii săi – va desfășura un eveniment inedit, ce va contribui la încercarea de a doborî recordul din Guinness Book înregistrat anul trecut, prin „cei mai mulți oameni care, în intervalul a 24 de ore, realizează cele trei gesturi simbol: nu văd, nu aud, nu vorbesc… despre  rău".

Inițiativa aparține organizaților internaționale Alianța Mondială pentru Hepatită (WHA) și Asociația Europeană a Pacienților cu Boli de Ficat (ELPA), din care face parte APAH-RO, susținută în țară de Asociația Pacienților Cronici din România (APCR).

La Brașov susțin cauza și prin crearea unui mediu ambiental Grupul vocal „Viva la musica”, solişti ai formaţiei „Ţara Bârsei” şi balerinii braşoveni Dorin şi Emilia Mirea.

Astfel, în 28 iulie, când e marcată „Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei”, comunitatea pacienților cu hepatită din întreaga lume se va reuni pentru o nouă acțiune de conștientizare asupra importanței depistării la timp a afecțiunilor hepatice și pentru combaterea stigmatizării, printr-o nouă încercare de a intra în Cartea Recordurilor.

România este singura țară din lume care s-a înscris cu trei locații pentru realizarea sincronului prin gestică, timp de 15 secunde („nu văd, nu aud, nu vorbesc”), aspect raportat comisiei Guinness. În același timp, în mai multe zone din țară vor avea loc diverse acțiuni de sensibilizare: Giurgiu, Arad, Timișoara, Alexandria, Iași.

Alăturați-vă efortului nostru pentru a atrage atenția asupra problematicii, prin crearea unui eveniment global de neuitat, prin care putem dovedi că mișcarea pentru combaterea hepatitei este mai puternică decât oricând. 

Așadar, vă așteptăm în 28 iulie să veniți în număr cât mai mare, la ora 12.00, în București, Brașov și Câmpia Turzii, să ne „jucăm” cu seriozitate, ca mod de luptă împotriva hepatitei!

(Camelia VLAD)

*****

Parteneri:

Primăria Brașov, Plaza România – București, IJP Brașov, Agenția Națională Antidrog, Primăria Câmpia Turzii

Colaboratori:

Asociația Culturală „Viva la Musica”, „Sonor”, Pensiunea Dumbrava Soarelui – Brașov, Alis Grup, STL Turda

Parteneri media sănătate:

4P, Sănătatea TV, Sănătatea Press Group, ComunicateMedicale.ro, Transilvania Expres, mytex.ro, texfm, Triathlon Brașov, Ziarul21, ONETv, Turda News, Turda Live

Cu sprijinul financiar al:

Janssen, Bristol-Myers Squibb, Roche, MSD, Abbott, BioPredictive, Bioclinica, Opticristal