TIMIȘOARA: Conferință de presă ref. la lansare „Plan strategic de acțiune împotriva hepatitelor în România”


PLANUL STRATEGIC DE ACȚIUNE ÎMPOTRIVA

HEPATITELOR ÎN ROMÂNIA

2013

 

Realizat de:

ELPA – ASOCIAȚIA EUROPEANĂ A PACIENȚILOR CU BOLI DE FICAT

APAH-RO – ASOCIAȚIA PACIENȚILOR CU AFECȚIUNI HEPATICE DIN ROMÂNIA

           Cu concursul a 25 de medici din România, specializați în Gastroenterologie, Hepatologie, Boli Infecțioase și Boli Interne

 

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), în colaborare cu Asociația Europeană a Pacienților cu Boli de Ficat (ELPA), vă invită joi, 13 iunie 2013, la lansarea proiectului „Plan strategic de acțiune împotriva hepatitelor în România”, ce va fi promovat printr-o conferință de presă. Aceasta se va desfăşura la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CRAFT) din TIMIȘOARA, str. Eroii de la Tisa, nr.22, Sala Dunărea , et. 1, începând cu orele 10.15.

Lansarea acestui proiect va fi susținută în cadrul celui de-al XXXIII-lea Congres Național de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie Digestivă – Timișoara, în perioada 12-15 iunie 2013.

Alături de medicii care și-au adus aportul la realizarea proiectului, la lansare vor participa inițiatorul/coordonatorul proiectului, dl. Achim Kautz, director executiv ELPA, dl. Prof. Dr. Ioan Sporea seful Clinicii de Gastroeterologie si Hepatologie Timisoara și Marinela Debu, președinte APAH-RO.

 

Informatii de background  

Proiectul cuprinde o analiză concentrată a situației hepatitelor virale în România și efectul negativ al acestora asupra pacienților în particular, dar și asupra societății românești, în general.

Menționăm că evaluarea de față include patru domenii principale: prevenire, depistare, tratament și monitorizare și se bazează pe analiza datelor existente cu scopul de a identifica punctele slabe în comparație cu situația din alte state europene. Analiza se bazează, de asemenea, pe o recenzie a literaturii de specialitate și pe o serie de discuții directe cu medici români de renume din domeniul hepatitelor și al serviciilor de sănătate, ale căror opinii și expertiză au fost încorporate în acest document.

Totodată, sunt menționate propuneri concrete, aplicabile, care să ducă la îmbunătățirea substanțială a situației actuale privind hepatitele virale, dacă Guvernul manifestă voința politică de a întreprinde pași concreți pentru crearea mecanismelor necesare depistării timpurii și a tratamentului eficient al hepatitelor.

 

Vă mulțumim pentru atenția acordată și vă așteptăm,

Biroul de presă APAH-RO,

Tel. 0721.304.160 sau 0725.219.120

Call center APAH-RO 0268.474.400

www.hepato.ro