Medicul de familie ne îndeamnă „Să mâncăm în familie!”

19 noiembrie 2013

Societatea de Medicina Familiei (SNMF) în parteneriat cu Societatea de Nutriţie din România (SNR) lansează un program de informare şi educare a publicului, prin intermediul medicilor de familie, cu privire la comportamentele alimentare optime, pericolele tendinţelor de consum din ziua de azi şi abordează temerile celor care doresc să aibă o nutriţie sănătoasă. 

Primii paşi în această direcţie sunt încheierea parteneriatului între SNMF şi SNR şi lansarea Cursului de Nutriţie adresat medicilor de familie, creditat cu 6 puncte EMC, disponibil online pe platforma FormareMedicala.ro.
După absolvirea acestui curs, medicul de familie va dobândi noţiunile şi abilităţile necesare pentru a deveni un sfătuitor real, un punct de referinţă accesibil publicului larg în prevenţia bolilor metabolice şi de nutriţie, în condiţiile în care toate canalele de comunicare abundă de aşa zise rezolvări cvasi-instantanee care devin periculoase pentru sănătate, nefiind verificate şi argumentate ştiintific.
„Publicul larg a demonstrat preocuparea pentru o nutriţie sănătoasă, dar nu şi disciplina de care este nevoie pentru aceasta. În urma parcurgerii acestui curs, colegii noştri vor şti mai bine şi vor fi mai convingători în a explica publicului larg pericolele care insoţesc un comportament alimentar greşit şi vor veni cu soluţii pentru o dieta sănătoasă”, a declarat dr. Rodica Tănăsescu, preşedinte SNMF.
„Nu există alimente nesănătoase, ci doar diete nesănătoase. Stilul de viaţă modern modifică obiceiurile alimentare pentru care am fost noi «proiectaţi» de milenii, cauzând astfel o serie întreagă de probleme de sănătate grave. Îndemnul meu, care se adreseaza în egală măsură femeilor şi bărbaţilor de azi, este să ne întoarcem către propriile cămine pentru a prepara alimentele corect, pentru a mânca în familie, în tihnă, alături de copii”, a spus prof. univ. dr. Mariana Graur, preşedinte SNR.
„O alimentaţie echilibrată din punct de vedere nutriţional reprezintă un model de comportament alimentar sanogen, care poate fi transmis copiilor şi tinerilor”, este de părere prof. dr. Gabriela Radulian, şef sectie Clinica Diabet II, Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N.Păulescu”.
„Suntem bombardaţi cu informaţii despre pericolele conţinute de alimente, abundenţa produselor de pe raft creşte tentaţia de consum, astfel încât este important şi, în aceeaşi măsură, dificil să luăm decizii corecte în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă. Cursul de nutriţie este rezultatul colaborării dintre medicii specialişti în diabet, nutritive şi boli metabolice şi medicii de familie şi pune la dispoziţia medicilor de familie informaţii esenţiale pentru educaţia pacienţilor”, a completat dr. Daciana Toma, formator MF.
„Formare Medicală” susţine programul de nutriţie sănătoasă, punând la dispoziţia medicilor de familie cursuri online, resurse pentru educaţia pacienţilor şi sprijinind educaţia medicală continuă a medicilor de familie.

Informatii de background

FormareMedicală.ro este singurul portal din România dedicat în exclusivitate medicilor de familie, realizat sub egida Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, care ofera cursuri interactive gratuite, principalele obiective ale portalului fiind susţinerea educaţiei medicale continue şi creşterea impactului medicului de familiei în sistemul medical, spre beneficiul pacienţilor. Mai multe detalii pe: http://www.formaremedicala.ro

Societatea Naţională de Medicina Familiei îşi propune ca scop: dezvoltarea şi afirmarea specialităţii de medicina familiei, reprezentarea, susţinerea şi protejarea intereselor cu caracter profesional, ştiinţific, legislativ, juridic, şi promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale în toate judeţele şi peste 6.000 de membri. Mai multe pe http://www.snmf.ro

Data Center Soluţions este o companie cu peste 8 ani experienţă în proiecte IT de telemedicină, sisteme de eLearning, aplicaţii mobile şi strategii interactive de comunicare.
Mai multe pe http:www.datacentersolutions.ro