DECLARAȚIE DE PRESĂ Referitor la Tratamentul cu interferon free pentru pacienții cu hepatită cronică C

Potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pe data de 31 octombrie 2016 a încetat contractul cost-volum-rezultat  încheiat între CNAS și DAPP Abbvie LTd. Contractul viza tratamentul cu interferon free pentru pacienții cu hepatită cronică C. Conform Ordinului pentru modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății și al Președintelui CNAS nr.3/1/2015, ,,Anterior, dar nu mai târziu de 10 zile lucrătoare de la încetarea perioadei de valabilitate a contractelor cost-volum/ cost-volum-rezultat […], pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, www.cnas.ro, se publică anunțul de reluare a procesului de negociere pe indicațiile/ariile terapeutice aferente medicamentelor pentru care au fost încheiate contracte de tip cost-volum/cost-volum-rezultat.”

                Având în vedere faptul că au trecut mai mult de 10 zile de la termenul prevăzut în Ordinul din 3/1/2015 pentru publicarea anunțului de reluare a procesului de negociere, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice (APAH-RO) solicită autorităților să clarifice următoarele  situații:

  • Când va fi publicat anunțul de reluare a procesului de negociere?
  • De ce nu a fost respectat termenul prevăzut în Ordinul din 3/1/2015?
  • Care este cadrul legal și orizontul de timp avut în vedere pentru derularea negocierilor?
  • Când se estimează că va fi reluat programul de tratament cu interferon free pentru pacienții cu hepatită cronică de tip C?

***

Informații de background:

APAH-RO este o entitate neguvernamentală, înființată în 2009, la initiațiva unui grup de pacienți din întreaga țară. Cu sloganul „Pentru drepturile tale!”, organizația militează pentru creșterea gradului de depistare și accesul la tratament. Organizația militează pentru creşterea accesului la tratament a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, desfășurând activităţi de informare și sprijin în rândul pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a membrilor familiilor, întruniri cu scopul de a sensibiliza în ceea ce priveşte importanţa depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale şi a importanţei tratamentului făcut la timp, ţinând cont strict de recomandările medicilor.www.hepato.ro.

Surse:

http://www.cnas.ro/media/pageFiles/comunicat.pdf

http://lege5.ro/Gratuit/gqzdgmjvgm/ordinul-nr-3-1-2015-privind-modelul-de-contract-metodologia-de-negociere-incheiere-si-monitorizare-a-modului-de-implementare-si-derulare-a-contractelor-de-tip-cost-volum-cost-volum-rezultat

Contact

Marinela Debu, Președinte APAH-RO
Telefon:  0721 301 41 60
E-mail: roapah@gmail.comhepatobv@gmail.com
www.hepato.ro

Andreea Rădulescu,

Senior PR Executive Healthcare Communications Division

PR.IN Grup

Telefon: 0742 278 550

E-mail: andreea.radulescu@imagepr.ro

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.