Comunicat de presă. Conferința Națională APAH-RO, Brașov, 11-12 octombrie 2012

 

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) organizează în perioada 11-12 octombrie, la Brașov, a patra ediție a Conferinței Naționale APAH-RO.

În cadrul acestei Conferințe, APAH-RO își propune continuarea dezbaterii pe tema hepatitei și a problemelor generate în urma diagnosticării unui pacient cu această afecțiune.

Printre participanți se numără specialiști internaționali și români, reprezentanți ai asociațiilor internaționale, pacienți români.

Pe parcursul celor două zile, participanții vor asista la prezentări extinse privind:

  • Drepturile pacienților
  • Prevenirea infectării cu virusul hepatic
  • Ciroza hepatică
  • Integrarea pacienților cu hepatită în viața comunității
  • Activitatea Alianței Mondiale a Hepatitei și impactul în România
  • Alimentatia pacientului cu hepatită cronică
  • Importanța medicului în lupta pacientului pentru însănătoșire
  • Colaborarea dintre ONG-uri și medici la nivel național și internațional

 

„APAH-RO are peste trei ani de activitate, iar astăzi suntem la momentul organizării celei de-a patra ediții a Conferinței Naționale APAH-RO. Este un moment important pentru că avem, alături de specialiștii români, și expertiza invitaților noștri din Europa – WHA și ELPA. Continuăm să milităm pentru creșterea accesului la tratament pentru pacienții români diagnosticați cu hepatită și credem că este nevoie de sprijinul autorităților pentru găsirea de soluții adecvate”, a declarat Marinela Debu, președintele APAH-RO.

***

Conferința de presă ocazionată de acest eveniment, ce va avea loc vineri, la Brașov, ora 11.00, la Hotel Cubix (B-dul Saturn nr.47, la capătul liniei 6), va fi susținută de președinta APAH-RO, Marinela Debu, alături de invitații de peste hotare: Achim Kautz (Germania), Felipe Fouto (Marea Britanie), Tove Frisch (Suedia), Robert Mitchell Thain (Scoția), precum și de un reprezentant CNAS.

Vă așteptăm alături de noi!

Eveniment organizat cu sprijinul financiar al:

BMSSponsor principal:

Roche, Janssen, MSD, Abbot, BioPredictive, Perfect Care, Famous GiftSponsori