APAH-RO a fost invitată să participle la acest eveniment de anvergură cu o prezentare a activității asociației, alături de directorul pentru politici de sănătate din cadrul ELPA, Achim Kautz.
În perioada 9-11 octombrie 2013, la București, a avut loc al XXIII-lea Congres Național de Hepatologie. Evenimentul a fost organizat de Asociația Română pentru Studiul Ficatului, în parteneriat cu Fundația Acad. Marin Voiculescu. Congresul Național de Hepatologie a avut ca evenimente conexe al III-lea Congres Româno-Francez de Hepatologie și al IV-lea Curs Balcanic de Hepatologie.
La conferința de presă susținută în 9 octombrie 2013 la Hotel Pullman, locul de desfășurare al evenimentului mediccal, au participat:
– prof. dr. Mihai Voiculescu, șef Clinica Medicina Internă și Nefrologie Institutul Clinic Fundeni, președintele Asociației Române pentru Studiul Ficatului
– prof. dr. Patrick Marcellin, director Viral Hepatitis Research Unit la Hopital Beaujon, Franța
– prof. dr. Tarik Asselah, Viral Hepatitis Research Unit la Hopital Beaujon, Franța
– Cezar Irimia, președinte APCR – Asociația Pacienților Cronici din România
– Marinela Debu, președinte APAH-RO – Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România
România se află pe primele locuri în hepatita B și C
Congresul Național de Hepatologie a abordat cele mai importante afecțiuni hepatice: infecția cu virus hepatitic B, C, D, ciroza hepatică, cancerul hepatic și ficatul gras.
Specialiștii în Hepatologie au estimat că țara noastră ocupă primele locuri la numărul de cazuri de hepatita B și C în Europa.
„Preventia și diagnosticarea precoce sunt esențiale în ceea ce privește hepatitele B și C. Populația ar trebui să conștientizeze faptul că hepatitele sunt probleme de sănătate publică, iar depistarea din timp înseamnă o mai bună complianță la tratament, dar și prevenirea contaminării altor persoane”, a precizat prof. dr. Mihai Voiculescu, președintele Asociației Române pentru Studiul Ficatului.
Complicații cu factor de risc în hepatita B și C
Subdiagnosticarea și diagnosticarea târzie sunt principalele cauze în complicațiile apărute în cazul hepatita B și C.
Bolnavii cu hepatita B și C pot avea complicații grave precum: hepatita cronică, ciroza hepatică, insuficiența hepatica acută/cronică și cancerul hepatic.
Subiecte dezbătute la Congresul Național de Hepatologie
- Perspective terapeutice in infecția virusal hepatică
- Actualități în diagnosticul cirozei
- Complicații în ciroza
- Tratamentul modern al cancerului hepatic
În premieră a fost organizat un simpozion specializat pe cancerul hepatic, precum și unul dedicat examenului tubului digestiv cu video capsula de ultima generație.
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]