„Împotriva hepatitei alături de pacienți”
– proiect pilot Screening AgHbs –
Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO), în colaborare cu Societatea Națională a Medicilor de Familie (SNFC) și Laboratoarele Bioclinica, cu sprijinul Bristol Myers Squibb, lansează campania „Împotriva hepatitei alături de pacienți”, un proiect pilot Screening AgHbs aplicat în București și în șapte județe: Prahova, Bacău, Mureș, Gorj, Buzău, Brașov.
Vă invităm miercuri, 22 mai 2013, la conferința de presă, susținută la Institutul de Boli Infecțioase „prof. Dr, Matei Balș” (INBI) București – Aula Academiei HIV-SIDA (Str. Dr. Calistrat Grozovici, nr. 1, Sector 2), începând cu orele 11.15.
Proiectul va fi prezentat de:
- Conf. Dr. Victoria Aramă, medic primar INBI
- Dr. Rodica Tănăsescu, preşedinte SNMF
- Marinela Debu – președinte APAH-RO,
În cadrul conferinței vor fi abordate teme precum:
- Necesitatea unui astfel de proiect
- Cui se adresează campania
- Categoriile de populație cărora se adresează campania (din grupele de risc selectate)
- Criteriile de selecție a medicilor de familie implicați
- Durata campaniei
- Rezultate așteptate
Cu această ocazie, APAH-RO, membră în Asociața Pacienților Cronici din România (APCR), Alianța Mondială pe Hepatite (WHA), Asocația europeană a pacienților cu boli de ficat (ELPA) va marca patru ani de activitate printr-o scurtă prezentare.
Vă așteptăm
Biroul de presă APAH-RO,
Relații și confirmări la telefon: 0725.21.91.20 sau 0721.30.41.60
Informații de background:
APAH-RO este o entitate neguvernamentală, înființată în 2009, la initiațiva unui grup de pacienți din întreaga țară. Cu sloganul „Pentru drepturile tale!”, organizația militează pentru creșterea gradului de depistare și accesul la tratament. Activitatea organizației se bazează pe lobby pentru creşterea accesului la tratament a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, activităţi de informare și sprijin în rândul pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a membrilor familiilor, întruniri cu scopul de a sensibiliza în ceea ce priveşte importanţa depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale şi a importanţei tratamentului făcut la timp, ţinând cont strict de recomandările medicilor.