Medicii de familie discută online cu părinții despre vaccinare

În cadrul Săptămânii Internaționale a Vaccinării, organizată la nivel național de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), la initiațiva Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), medicii de familie lansează o provocare tuturor părinților din România, oferindu-le posibilitatea să discute online pe platforma EduMedical.ro cu specialiști în vaccinologie.

Medicii discută cu pacienții despre vaccinare, dezbat cele mai importante informații, analizează temerile majore ale părinților în vaccinarea copiilor tocmai pentru ca părinții să fie înarmați cu informații pertinente și sigure despre vaccinare.

În cadrul discuției online pe platforma www.edumedical.ro (un portal dezvoltat sub egida SNMF), pot fi abordate toate temele de interes major care au ridicat în trecut întrebări despre vaccinare pentru ca părinții să primească răspunsurile de care au nevoie de la specialiști la nivel național în vaccinologie.

„Vacinarea salvează milioane de vieți în fiecare an. Vaccinarea nu este un moft. Este o responsabilitate și un drept al fiecăruia dintre noi. De aceea ne informam pacienții despre adevărurile legate de vaccinare”, a declarat dr. Rodica Tănăsescu, președinte SNMF.

„Noi, medicii de familie, vrem să combatem lipsa de informare și să le spunem oamenilor că au la îndemână o metoda sigură, cu care pot preveni boala și care le permite să se bucure de fiecare zi, fără emoții, chinuri și complicații. Responsabilitatea aparține însă, în mare măsura, și părinților, deoarece ei decid viitorul copiilor lor și trebuie să-și cântărească în mod responsabil deciziile”, a spus dr. Sandra Alexiu, vicepreședinte SNMF.

Despre Societatea Națională de Medicina Familiei:

Societatea Națională de Medicina Familiei își propune ca scop: dezvoltarea și afirmarea specialității de medicina familiei, reprezentarea, susținerea și protejarea intereselor cu caracter profesional, științific, legislativ, juridic, și promovarea intereselor economice ale medicilor de familie. SNMF are filiale in toate județele și peste 6.000 de membri.

Despre EduMedical.ro:

EduMedical.ro este un portal dezvoltat sub egida SNMF, dedicat informării pacienților. Portalul a susținut discuții medic-pacient, conferințe online în care pacienții se pot înregistra anonim pentru a adresa întrebări specialiștilor și ateliere adresate pacienților. Portalul este dezvoltat cu susținerea Data Center Solutions S.R.L.

Mai multe pe www.edumedical.ro