VoceaPacientului.ro – un nou tip de portal de comunicare pacient-medic

Perioada in care medicina era ceva de tip „paternal” începe să ia sfârșit. Intrăm în perioada „medicinii participative”. E perioada în care numărul pacienților ce caută informația medicală pe internet sau în alte surse de informare depășește numărul pacienților ce consultă un medic pentru asta. E perioada în care pacienții devin mai selectivi, compară mai mult ofertele de servicii medicale existente și doresc să participe la modelarea sistemului sanitar.

VoceaPacientului.ro vine în sprijinul acestei nevoi și este de azi în domeniul public. Acest portal de comunicare online pacient-medic permite nu doar pacienților să-și exprime părerile specifice în legătura cu necesitatea de a îmbunătăți calitatea tratamentului oferit afecțiunii de care suferă, ci și să primească un răspuns la relatarea lor. Astfel, se urmărește ca prim pas facilitarea primirii unui răspuns la sesizarea făcuta de pacient și, mai apoi, schimbarea în bine în cazul în care este nevoie. VoceaPacientului.ro mai permite pacienților să posteze pe propria pagina de blog VP proiecte demarate cu scopul de a face mai ușoară viața lor și a colegilor de suferință. Empatia a fost și rămâne un factor benefic în drumul către vindecare. De aceea, VoceaPacientului încurajează discutiile despre evoluția bolii, despre aspectele ce ameliorează sau înrăutățesc suferința.

„Învingător în lupta cu boala” este prima campanie VoceaPacientului, ce stimulează postarea pe site a cazurilor fericite, în care pacientul, împreună cu profesioniști în domeniul medical, au reușit să înfrângă diverse afecțiuni.