UPDATE. CLUJ. Întâlnirea pacienţilor cu hepatita C

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România a organizat în perioada 12 – 13 mai 2015, la Cluj, întâlnirea pacienţilor cu hepatita C din această regiune, având ca temă centrală problemele actuale cu care confruntă aceştia, precum şi modalităţile de transmitere a bolii.

Nu au fost ignorate nici prevenirea infecţiei, problematica stigmatizării la locul de muncă şi în societate a celor afectaţi de boli hepatitice sau accesul la noile terapii. 
De la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj au avut prezentări Dr. Corina Radu – Medicină Internă, Conf. dr. Paula Szanto – Gastroenerologie şi As. Univ. Dr. Daniela Matei – Gastroenterologie.  Conf, Dr. Vasile Tanţău a tras concluziile şi a răspuns întrebărilor puse de pacienţi preyenţi la eveniment.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al Abbvie şi BMS

În conferinţa de presă desfăşurată în 13 mai s-a anunţat oficial organizarea unei acţiuni de protest în faţa Guvernului României faţă de situaţia pacienţilor cu hepatită cronică C, care s-au săturat de promisiuni privind accesul la noile terapii fără interferon şi aşteaptă măsuri concrete din partea autorităţilor.
Acţiunea de protest se va desfăşura în data de 18 mai, în faţa Guvernului României, Trotuarul de la Muzeul Antipa, in intervalul orar 10.00-13.30, iar la protest sunt aşteptaţi pacienţi cu hepatită, aparţinători, prieteni şi rude, oameni care susţin cauza acestor pacienţi indiferent de boala pe care o au.