Testări gratuite de hepatita C la Poliția și Jandarmeria Bihor

Jandarmii și polițiștii din Județul Bihor beneficiază în perioada 15 – 28 februarie de testări gratuite pentru depistarea infecției cu virusul hepatitei C, în cadrul celei mai vaste campanii naționale de testare gratuită, inițiată recent de Alianța Pacienților Cronici din România, împreună cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și cu susținerea laboratoarelor Bioclinica, Radio România și Roche România.

Peste 1300 de polițiști și jandarmi din județul Bihor vor fi testați în cadrul acestui proiect, ce va continua în întreaga țară până la epuizarea celor 50,000 de teste disponibile.

«Salutăm inițiativa Alianței Pacienților cu Boli Cronice și, având în vedere gradul de risc la care sunt supuși angajații noștri, ne-am bucurat să le putem oferi testarea gratuită pentru depistarea infecției cu virusul hepatitei C» a declarat Chestor Liviu Popa, Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

«Pentru Jandarmeria Bihor aceasta a fost o reală oportunitate de a-i ajuta o dată în plus pe colegi să își cunoască starea de sănătate » a declarat   Capitan Bogdan Ioan, ofițer relații publice la Jandarmeria Bihor.

În primele 10 zile ale campaniei, peste 7000 de persoane și-au facut acest test gratuit, în întreaga țară. Persoanele care doresc în continuare să se testeze, trebuie doar să se adreseze laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” sau celui mai apropiat laborator Bioclinica sau partener, solicitând testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV. Datele de contact complete ale tuturor celor peste 70 de laboratoare implicate în campanie sunt disponibile pe site-ul campaniei, www.afladec.net, sau la numărul de telefon 021.326.00.36, număr cu tarif normal.

Demarată la sfârșitul lunii ianuarie de către Alianța Pacienților Cronici din Romania (APCR) împreună cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și cu susținerea laboratoarelor Bioclinica, Radio România și Roche România, campania de testare pentru depistarea infecției cu virusul hepatitei C se desfășoară sub sloganul: „Hepatita C nu doare. Doar ucide”