SCRISOARE DESCHISA CATRE PRIMUL MINISTRU DACIAN CIOLOS – Eu nu mai am timp

SCRISOARE DESCHISA

CATRE PRIMUL MINISTRU DACIAN CIOLOS

Eu nu mai am timp

 

            Domnule Prim-ministru, stiu ca sunteti la conducerea guvernului de doar 2 saptamani. Si ca sunt foarte multe lucruri de schimbat iar pentru aceasta e necesar timp.

DOAR CA EU NU MAI AM TIMP!

De cateva luni (din septembrie), statul roman a cumparat 5000 de pachete pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cu virus C. Stiti cati pacienti au fost tratati pana acum? NICI UNUL! Din cauza birocratiei! Coruptia ucide dar si birocratia!

Eu am boala in faza avansata si as putea sa ma vindec cu acest tratament! Dar nu am acces la el! Decat, poate, prin ianuarie-februarie! Pana atunci eu pot muri! Nu mai am timp sa astept ca functionarii Casei Nationale de Sanatate sa binevoiasca sa ne trimita voucherele pentru analize.

Tot protocolul de distribuire a tratamentului si de selectare a pacientilor este o bataie de joc la adresa pacientilor care au contribuit si contribuie de ani de zile la fondul de sanatate!

In primul rand, se incalca Art. 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii, din Constitutia Romaniei. Sunt fixate, prin protocol doar 11 orase in care esti obligat sa mergi pentru a primi tratament. Daca nu am bani pentru transport catre unul din aceste orase si pentru cazare (pe parcursul tratamentului se fac cateva drumuri pentru monitorizare), nu mi se incalca dreptul la sanatate?

Pacientii din alte judete decat cele 11 (10 plus Bucuresti) nu sunt discriminati fata de cei care locuiesc in cele 11 orase si au acces la tratament?

DREPTUL PACIENȚILOR

LEGE nr. 46 din 21 ianuarie 2003 drepturilor pacientului

(Forma actualizata valabila la data de : 23 iunie 2014)

ART. 2

    Pacientii au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai inalta calitate de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale.

    ART. 3

    Pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoana umană, fără nici o discriminare.

 

CAP. 6 – Drepturile pacientului la tratament şi îngrijiri medicale

    ART. 29

    (1) În cazul în care furnizorii sunt obligaţi sa recurgă la selectarea pacientilor pentru anumite tipuri de tratament care sunt disponibile în număr limitat, selectarea se face numai pe baza criteriilor medicale.

IN ROMANIA SELECTAREA SE FACE DUPA LOCALITATE, DACA AI SAU NU POSIBILITATEA DE A MERGE IN UNUL DIN CELE 11 ORASE!

Azi m-am intors de la medicul meu curant. Va primi vouchere in….IANUARIE! Nu este absurd ca undeva, intr-un depozit, sa existe tratamentul, si intre timp sa moara oameni? EU NU MAI AM TIMP! Cine imi va creste copiii daca eu mor? Statul roman care nu are grija de proprii cetateni?

In decembrie se vor analiza primele 123 de dosare! In acest ritm cand vor primi tratament primii 5000 de pacienti (aflati toti in stare grava, cu fibroza F4 sau ciroza)? Daca consideram ca vor merge in acelasi ritm (123 de dosare pe luna) vor fi necesare …40 de luni! Multi din cei 5000 vor fi morti deja!

Va rog, domnule Prim-ministru si domnule ministru al Sanatatii, VREM SI NOI TIMP SI DREPT LA VIATA!

NOI, BOLNAVII DE HEPATITA C NU MAI AVEM TIMP! SI NE CEREM DOAR DREPTUL NOSTRU GARANTAT PRIN CONSTITUTIE! VREM SA TRAIM!

Publicat
Din categoria Comunicate