Președintele Alianței Mondiale pe Hepatite, domnul Charles Gore, prezent la Conferința Națională APAH-RO

Conferința Națională APAH-RO, ediția a 6-a

cu tema

„Colaborarea pacient-medic pentru accesul la investigaţii şi tratament în România şi Europa”

 

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) vă invită să luaţi parte la Conferinţa Naţională APAH-RO, ediţia a VI-a, cu participare internaţională, eveniment care se va desfăşura la Brașov, în perioada 10-12 octombrie 2014, la Hotel Cubix (B-dul Saturn nr. 47).

Participarea la acest eveniment este pentru pacienţii cu afectiuni hepatice extrem de importantă în contextul în care hepatita virală este o problemă de sănătate publică, atât la nivel european, cât şi în România.

Ne onorează cu prezenţa pe toată perioada conferinţei şi domnul Charles Gore, preşedintele Alianţei Mondiale pe Hepatita (World Hepatitis Alliance – WHA), alături de reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi cu boli hepatice din Marea Britanie, Grecia, Serbia, toate membre ELPA (European Liver Patients Association).

La eveniment sunt invitaţi pacienţi şi susţinători ai acestora din întreaga ţară, reprezentanţi ai altor asociaţii de pacienţi pe patologii conexe din România, reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale în domeniul hepatitelor, medici specializaţi în diverse domenii, dar în special Gastroenterologie și Boli Infecţioase.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi organizată o masă rotundă cu tema centrală: „Colaborarea pacient-medic pentru accesul la investigaţii şi tratament în România şi Europa – exemple de bune practici”.

„Ideea acestei mese rotunde a pornit de la faptul că, având alături de noi invitați de marcă din țară și din străinătate, avem posibilitatea de a împărtăși experiențe utile care pot fi aplicate de fiecare dintre asociațiile de pacienți prezente. Pacienţii români cu hepatită au nevoie și de sprijinul autorităţilor pentru a beneficia asemeni celorlalţi pacienţi europeni de măsuri eficiente de prevenţie, monitorizare a bolii, acces la tratament şi nediscriminare de orice fel. Considerăm că abordarea problematicii hepatitelor virale pornind de la o cunoaştere direct de la sursă a situației româneşti în contextul zonal şi european este utilă”, a declarat președintele APAH-RO, Marinela Debu.

Potrivit statisticilor, România se află pe locul 4 la nivel global în ceea ce priveşte decesele cauzate de hepatita B şi C, iar în Uniunea Europeană pe un loc fruntaş în ceea ce priveşte prevalenţa și mortalitatea pe hepatita C. Cifrele înseamnă suferinţă, înseamnă costuri pe care pacienţii nu şi le permit, înseamnă vieţi întrerupte la vârsta la care orice om este un membru important al familiei, al societăţii şi al economiei. Cifrele indică necesitatea existenţei unor politici corespunzătoare care să abordeze aceste boli în România ca în fiecare alt stat membru al Uniunii Europene, într-o deplină concordanţă.

„Hepatitele virale au fost prea mult timp ignorate în toată lumea. Rezultatul este că acum, hepatitele ucid anual mai mulți oameni decât HIV / SIDA. 2014 a fost un an foarte important pentru că 194 de state membre ale Organizației Mondiale a Sănătății au adoptat o rezoluție puternică, ce face apel la toate țările să dezvolte și să implementeze strategii naționale de combatere a hepatitelor virale. Cu toate acestea, o rezoluție rămâne doar o bucată de hârtie până când vom vedea acțiuni concrete. Avem nevoie de punerea în aplicare imediată a măsurilor de îmbunătățire a prevenirii, creșterea diagnosticării, precum și să ne asigurăm că toți cei care au nevoie au acces la tratamente extrem de eficiente, acum disponibile. S-a pierdut prea mult timp fără să se facă nimic în acest domeniu. Nu mai este timp de pierdut!", ne-a transmis președintele WHA, Charles Gore.

Vă așteptăm!

Toate aceste manifestări cu impact social sunt posibile cu sprijinul financiar al:

 Janssen, Bristol-Myers Squibb, Roche – ca sponsori principali,

dar şi al Abbvie, MSD, Biopredictive, Zenith