Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hepatitelor 2019

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hepatitelor este marcata la nivel global pe data de 28 iulie. Este o oportunitate globala de a sensibiliza si de a aduce o schimbare reala in prevenirea bolilor si a accesului la testare si tratament.

Cu mesajul “Testeaza-te! Informeaza-te! Fii Implicat! Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice  va desfasura actiuni de testare, informare si promovare a unui stil de viata sanatos in perioada 22 iulie – 30 iulie in orasele Bucuresti, Brasov, Cluj- Napoca, Iasi, Giurgiu, Alexandria.

Programul evenimentelor ce vor marca Ziua Mondiala a Hepatitelor va fi urmatorul:

Bucuresti

          – 15-28 iulie: Testarea HVB si HCV in cadrul Caravanei TB a Institutului Marius Nasta (actiunile de testare se vor desfasura in zone defavorizate din Rahova si Berceni)

          – 22-30 iulie: actiuni de informare in strada, clinici, spitale, centre comerciale

          – 28 iulie: Pe scena din parcul Titan intre orele 10.00-13.00 – campanie de informare si testare cu sprijinul Romanian Association for Liver Disseases  pe problematica hepatitelor virale. Pe scena vor fi pregatite 2 retete pentru un stil de viata sanatos. Distributie de materiale informative. Pe ecranul din parc vor rula  timp de 3 ore filmulete cu actiunile asociatiei din ultimii 10 ani si mesaje din partea medicilor,pacientilor si apartinatori.

Brasov

Va avea loc cea de-a treia editia a crosului “Impreuna pentru 2030”- (vom reveni cu detalii depre locatie si inscrieri pe siteul www.hepato.ro)

       – 22-30 iulie: actiuni de informare in strada, clinici, spitale, centre comerciale

Cluj

– 25 iulie: seminar “Stil de viata sanatos”  (Sala Mare a Primariei Turda) – sesiune de informare sustinuta de un pediatru/nutritionist; promovarea unei farfurii sanatoase; distribuirea de materiale informative. Potentiali vorbitori: Conf. Univ. dr. Tudor Pop si Psiholog Cerasela Libeg; un nutritionist, reprezentant cadru didactic din domeniul alimentatiei publice.

       – 22-30 iulie: actiuni de informare in strada, clinici, spitale, centre comerciale

Giurgiu

      – 22-30 iulie: actiuni de informare in strada, clinici, spitale, centre  comerciale

Programul va fi completat pe parcurs.

Va multumim si va  asteptam cu drag!

Echipa APAH-RO