„M-am născut în 8 februarie 2010. Părinţii mei m-au pus sub ocrotirea Sfintului Siluan Atonitul şi m-au numit Siluan. Sunt cel de-al treilea băieţel dintr-o familie de preot ortodox.
Problemele mele au început după ce am împlinit 2 luni. Am stat internat în Spitalele din Braşov, Bucureşti şi Salzburg. La Clinica din Salzburg am fost diagnosticat cu ciroză şi atrezie a căilor biliare. Ficatul meu mai funcţionează foarte puţin. De aceea, am nevoie urgentă de un transplant de ficat. Donatorii vor fi părintii mei, în functie de rezultatul analizelor de compatibilitate. Operaţia costă cel puţin 100.000 de euro. O zi de internare în Clinica din Salzburg costă 700 de euro. Vă rog să mă ajutaţi cu rugăciune şi donatii în contul deschis de tatăl meu”.

Aşa începe povestea „nevorbită” a unui copil care are nevoie de aceeaşi şansă la viaţă ca toţi semenii noştri. O familie de preoţi trece printr-o dramă incredibilă. Mezinul familiei se zbate între viaţă şi moarte de când a venit pe lume. Are doar 7 luni, dar a trecut, în tot acest timp, prin chinuri greu de îndurat chiar şi de un om mare.
Părinţii i-au spus Siluan, după un sfânt de origine rusă de la muntele Athos, nume care înseamnă „blând şi smerit cu inima”. Şi dacă îl priveşti, poti vedea în ochii micuţului aceeaşi strălucire pe care o au toţi ceilalţi copii. Pentru el, însă, viaţa este o luptă. Ca să trăiască, e nevoie de un sacrificiu enorm, pentru că pe viaţa lui a fost pus un preţ: 126.000 de euro. Atât costă operaţia care l-ar putea salva.
Siluan luptă să trăiasca de când s-a născut. Medicii nu i-au dat atunci nici o şansă. Micuţul, însă, s-a încăpăţânt să trăiasca, iar lângă el au vegheat, neîncetat, părinţii.
Au mers de la un medic la altul, au trăit şi umilinţa de a le fi închise uşile în nas, dar au mers mai departe şi s-au rugat la Dumnezeu să le fie deschise altele. Au ajuns în cele din urmă la o clinică din Salzbourg, unde aveau să afle un diagnostic cutremurător: baietelul lor suferă de ciroză şi hipoplazie.

Puterea dragostei părinteşti
Credinţa părintilor i-a dat putere lui Siluan. Viaţa lui însă atârnă de un fir aproape invizibil şi firav… singura lui şansă de supravieţuire este un transplant de ficat.
Intervenţia chirurgicală, însă, poate fi făcută doar la Institutul Hanover din Germania şi costă nu mai puţin decât 126.000 de euro. Mama va fi donatorul, iar operaţia a fost programată pe 16 noiembrie 2010. Până atunci, micuţul Siluan trebuie ţinut sub tratament medicamentos. Asta înseamnă … sute de pastile!
Părinţii ştiu, în adâncul sufletului, că băieţelul lor se va face bine. Sunt credincioşi, cred în Dumnezeu şi în puterea copilului lor. Băiatul, al cărui nume înseamnă „blând şi smerit cu inima”, îi are alături şi pe cei doi frăţiori: David şi Samuel.

CONTURI:
Titular cont: George Laurenţiu Bota
UNICREDIT TIRIAC BANK
EURO: RO74BACX0000005005204320
RON: RO81BACX0000005005204000.
Liniile telefonice, valabile doar în reţeaua ROMTELECOM:
0900.900.830 – 10 euro/apel
0900.900.832 –  2 euro/apel
0900.900.834 –  5 euro/apel
Vă mulţumesc pentru dragostea în Domnul nostru Iisus Hristos şi ajutorul vostru!